2011. október 3., hétfő

280 Slides

Sziasztok!

Választásom a 280 slides-ra esett, mert kíváncsi voltam, hogy miért 280, és reméltem útközben kiderül. Nos, azért mivel maximum ennyi diát használhatsz el egy prezentáció készítésekor. (Mennyiség alapján találóbb lenne előadássorozatot írni.)

Elsőre gyanúsan olyannnak tűnt, mint a power point internetes változata, talán kicsit színesebb. Második ránézésre kiderült, hogy az is. Nyolc egyedi, nagyszerű tulajdonságát emeli ki az első oldal meggyőző marketing-szövegében:
1. Létező dokumentumok feltöltése
2. Automatikus mentés
3. Bárhonnan elérhető
4. Power pointtal meg lehet nyitni
5. Beépített kép- és videókereső
6. Egyszerű megoszthatóság
7. Minőségi témák (?)
8. Letöltés és installálás nélkül is működik

 Kilencediknek beírnám, hogy ingyenes.

Ha adott helyen (ahol prezentációt tartasz) van internet hozzáférés, akkor le lehet tölteni, és megtartani a prezentációt, tehát nem kell különböző, roppant egyszerűen elhagyható adathordozókon tárolni fáradságos munkád eredményét. Ez megtetszett.  Az itt létrehozott fájlokat a power point tudja kezelni, .pptx formátumban ki lehet küldeni e-mailen is, és ha esetleg egy korábbi .ppt-t újra felhasználnék, akkor feltöltöm, és a régebbi művem is elérhetővé válik online.

Videók és képek beillesztése tényleg egyszerűbb, nem kell külön keresőt nyitni, mivel egy mini-felugró ablakon belül válogathatunk a találatok között, a méretek előre láthatóak, (vagy legalábbis le van írva, hányszor hány pixeles), egyszerűen át lehet húzni egérrel a diára.
Viszont nincs "advanced search" funkció, amivel szűkíteni lehetne a képkeresést, csak kattintásra lépdel a diák között (mondjuk ez engem nem zavar, mert a power point ingyenes klónjában is így van).
  Mivel pont olyan, mint a power point, ezért nem bonyolult kezelni, (mint például a prezit néha), de ugyanúgy nehéz összefüggéseket megjeleníteni, vagy közös előadást szerkeszteni. (Erre a célra a prezi sokkal alkalmasabb.)
Angol nyelvű változata van csak elérhető, ami újabb hátrány angolul nem értőknek.

 A regisztráció egyszerű, (pluszpont) egy e-mail cím és egy jelszó beírása elég, felhasználási feltételeket nem mutat. (Bár engem ilyenkor elgondolkodtat, hogy vajon kiknek adják ki marketinges körlevelekhez az e-mail címem...)
Ha informatikai szempontból ideális világban élnénk, és minden gyereknek és tanárnak lenne működőképes otthoni számítógépe, ezenfelül az osztályokban is, akkor ajánlanám, mert arra alkalmas, hogy egy viszonylag egyszerű módon látványos eredményt érjünk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése